Foto: R. Amesz

dinsdag 13 december 2011

PERSBERICHT PURA LÓPEZ COLOMÉ

De Mexicaanse dichteres en vertaalster Pura López Colomé werd maandag jl.  koninklijk onderscheiden tijdens een plechtige samenkomst in de ambassade van Nederland te Mexico Stad. De Nederlandse ambassadeur mevrouw Drs. Laetitia van den Assum benoemde haar tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Pura López Colomé ontving de onderscheiding voor vertalingen van het werk van dichter Hans van de Waarsenburg die - samen met de Engelse vertalingen van Peter Boreas - onder de titels Paisajes Marinos en Azul bij uitgeverij Trilce Ediciones in 2005 en 2009 werden gepubliceerd en die volgens, de ambassadeur in haar toespraak, hebben bijgedragen aan de versterking van de banden tussen Nederland en Mexico.

Pura López Colomé (Mexico Stad, 1952) is vertaalster van o.a. de dichters Seamus Heaney, Philip Larkin, Samuel Beckett en Matthew Sweeney. Haar poëtische oeuvre werd in 2008 bekroond met de prestigieuze Xavier Villurrutia Prijs.

Haar werk werd in het Nederlands vertaald door Catharina Blaauwendraad en verscheen in 2010 onder de titel De vormen van de wind bij uitgeverij Azul Press. AZUL PRESS



Zij was diverse keren te gast bij The Maastricht International Poetry Nights. MIPN



Geen opmerkingen:

Een reactie posten