Foto: R. Amesz

zaterdag 5 november 2011

AZUL PRESS PRESENTEERT OP 10 NOVEMBER ...



AZUL PRESS IN PERDU, AMSTERDAM

Wat: presentatie najaarsaanbieding Azul Press
Waar: Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Wanneer: donderdag 10 november, aanvang 19.30 uur
Toegang gratis.

Op donderdag 10 november presenteert Azul Press de najaarsaanbieding 2011.
M.m.v. Rudolf Geel, Emile Hollman, Ineke Holzhaus, Henk van Kerkwijk, Peter Smit en Tsead Bruinja, die tevens de avond presenteert. Ilya Kaminski is virtueel aanwezig.


Rudolf Geel - TWEE
Toen zijn kleindochter anderhalf jaar oud was, besloot hoogleraar taalbeheersing Rudolf Geel verslag van haar ontwikkeling te maken. ‘Twee’ is een verzameling scherp analyserende beschouwingen, die op een toegankelijke en humoristische manier een inkijk geven in de handel en wandel van een dreumes. Van Rudolf Geel verscheen eerder bij Azul Press de novelle ‘Engelenspel’.




Emile Hollman - ZILVER & ANTRACIET (debuutroman)
'Zilver en Antraciet’ is het intrigerende verhaal van twee neven die door omstandigheden op elkaar aangewezen raken. In de Limburgse mijnstreek lag in de jaren vijftig het lot voor de meeste jongemannen vast: steenkool. De een schikt zich, de ander wil dichter worden. Maar op de dag dat de een voor het eerst in de aarde afdaalt vindt er rond de ander een tragedie plaats die niet opgelost zal worden. “Jarenlang werk heeft geresulteerd in een boeiend en bij wijle zeer ontroerend boek.” Rudolf Geel zal Emile Hollman over zijn roman interviewen.




NIEUW: e-zine azul
Met trots presenteert Azul Press het eerste nummer van een nieuw poëzietijdschrift. E-zine azul wil tot een internationaal literair podium uitgroeien. In het eerste nummer vindt u bijdragen van onder andere Pura Lopez Colomé (Mexico), Jan Owen (Australië), Todd Swift (Engeland), Ineke Holzhaus en Hans van de Waarsenburg (Nederland) en Ronny Someck (Israel).




Ilja Kaminsky - DOVENREPUBLIEK
Overal waar de Amerikaanse dichter Ilja Kaminsky optreedt is hij een grote sensatie. Azul Press presenteert zijn eerste bundel ‘Dovenrepubliek’ in Nederlandse vertaling. Tegelijk verschijnt de DVD met het opzienbarende optreden van Kaminsky tijdens Maastricht Poetry Nights 2010, die deze avond zal worden vertoond.




 Henk van Kerkwijk – ERASMUS IN STEPANAKERT
Twijfel kun je toelaten, zoals Henk van Kerkwijk de lezer in zijn latere poëzie laat zien. Of het nu gaat om gebeurtenissen in de grote wereld of in persoonlijke kring. Henk van Kerkwijk hanteert de twijfel als een poëtisch meetinstrument. Eerder verscheen van hem bij Azul Press de bundel ‘Lof der Onschuld’.




Ineke Holzhaus
Dit voorjaar verscheen van Ineke Holzhaus de goed ontvangen bundel ‘Waar je was.’ Hieruit zal zij enkele gedichten brengen, naast recent en nog niet eerder gepubliceerd werk. “Krachtige beelden. Gedichten van Ineke Holzhaus hebben een diepe emotionale lading maar zijn uiterst beheerst, zowel naar de inhoud als naar de vorm.”


Peter Smit
In maart 2012 verschijnt bij Azul Press het boek ‘Ulysses’. In veertig verschillende stijlen schetst Peter Smit drie generaties, die elkaar op het kerkhof van Uitgeest ontmoeten en van Hogerhand één nacht de tijd krijgen om elkaar hun verhalen te vertellen.

Tsead Bruinja
De presentatie van de avond is in handen van de Fries-Amsterdamse dichter Tsead Bruinja. Ook zal hij enkele gedichten lezen van Philip Gross. Van Philip Gross publiceert Azul Press volgend jaar een eerste bundel naar het Nederlands vertaalde gedichten (vert. Tsead Bruinja). Eind november dit jaar komt Philip Gross naar het Explore the North Festival in Leeuwarden.

AZUL PRESS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten