Foto: R. Amesz

zondag 22 mei 2011

ILYA KAMINSKY SONYA'S FAIRY TALE (from Deaf Republic)


Moge jullie de loterij winnen en alles uitgeven aan dokters!’ Deze verwensing opent het verhaal over een land waar de mensen plotseling ‘weigeren te horen’. Ilya Kaminsky las het bizarre verhaal met grote snelheid en met veel succes voor tijdens The Maastricht International Poetry Nights in oktober 2011. De projectie van de Nederlandse vertaling kon zijn voordracht nauwelijks bijhouden, wat de hilariteit onder de toehoorders nog vergrootte. Kaminsky is in 1977 in Odessa (voormalige Sovjet Unie) geboren en kreeg in 1993 met zijn familie asiel in de Verenigde Staten, waar hij in San Diego woont en werkt. Sonya’s Fairy Tale verwijst zowel naar zijn eigen doofheid als naar de politieke situatie uit zijn jeugd.

De Engelse tekst van Sonya’s Fairy Tale verschijnt in een kleine oplage bij In de Bonnefant, gezet uit Bembo en de Fairbank Bembo (smalle cursief) corps 13, met de cijfers (Caslon) van de hoofdstukken in kleur; het formaat is 24,5 × 17 cm met 25 bladzijden; het bindwerk is verzorgd door Philipp Janssen (Boekbinderij Phoenix).


Er zijn twaalf exemplaren op handgeschept Fabriano Perusia, in een speciale band van geel Nepalees papier en perkamenten linten (gebaseerd op een voorbeeld uit 1913) à € 125 en drieënzestig exemplaren op Magnani velata avorio, ingenaaid met Fabriano Ingres omslag à € 50.

In de Bonnefant
Pastoor Pendersstraat 21 · 6262 PB Banholt
bonnefantpress@hetnet.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten