Foto: R. Amesz

maandag 5 januari 2015

SCHADUWGRENS bij de VERWONDERING


Het gedicht Schaduwgrens dat tijdens het Poëzieparcours (2 januari - 5 februari 2015)  te Maastricht de mooie etalage van cadeauwinkel De Verwondering siert is afkomstig uit mijn bundel 
Schaduwgrens, uitgeverij Wereldbibliotheek, Amsterdam 2012. De bundel is nog steeds te koop!




VERWONDERING

2 jan t/m 4 feb: Poëzieparcours 

Onder het motto 'een wandeling door Maastricht, van gedicht tot gedicht' kunt u 5 weken lang een Poëzieparcours volgen langs Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels.


Als opmaat naar de Gedichten/Poëzieweek (2 jan-4 febr) laten de boekhandelaren, als kenners bij uitstek, voor de negende keer een bekend gedicht in de etalage zien. In aansluiting bij het landelijke thema 'Met zingen is de liefde begonnen' heeft de selectie de liefde als onderwerp. Niemand beter dan een dichter weet de complexiteit van de liefde te bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet, beschreven door alle eeuwen heen! U komt o.a. gedichten tegen van Kira Wuck, Herman de Coninck, Hagar Peeters, Pierre Kemp, Hans van de Waarsenburg en Tim Gladdines. Van de wandeling wordt via de deelnemers vanaf 2 januari een boekenlegger met de route verspreid. Het startpunt is bij voorkeur Centre Céramique, hier kan de wandelaar de gratis boekenlegger bij de klantenservice ophalen.

Deelnemers: Centre Céramique, Annex Coffeelovers, De Verwondering, Librairie Stille, Ruyters & De Koning Wijn en Antiek in Wiek, Galerie Amarna, De Bijenkorf, Drukmuseum, De Boekenwurm, Thiessen Wijnverkoopers, Marres, Boekhandel Dominicanen, Lampada, De Tribune en de Universiteitsbibliotheek.














2 jan t/m 4 feb: Poëzieparcours 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten