Foto: R. Amesz

maandag 26 maart 2012

PERSBERICHT WERELDBIBLIOTHEEK 26 maart 2012

Hans van de Waarsenburg in Indonesiëmaandag 26 maart 2012


Van 1 t/m 13 april wordt op het Indonesische eiland Java het International Poetry Festival ‘What’s Poetry’ georganiseerd. Dichter Hans van de Waarsenburg is gevraagd om als een van zeventien internationale auteurs het festival bij te wonen. De internationale auteurs werken tijdens het festival samen met dertig Indonesische dichters.
Tijdens het twee weken durende festival worden lezingen, optredens, discussies en culturele evenementen georganiseerd. Ook wordt van alle participanten een aantal gedichten vertaald die zullen worden voorgedragen tijdens het festival. Uit deze gedichten wordt een bloemlezing samengesteld die wordt uitgegeven in de originele taal van het gedicht, in het Indonesisch en het Engels.

Meer informatie over het festival is te vinden opwww.whatispoetry.net.



Hans van de Waarsenburg (Helmond, 1943) debuteerde in 1965 als dichter metGedichten. Zijn bundel De vergrijzing (1972) werd bekroond met de Jan Campertprijs. Van 1995 tot 2000 was hij voorzitter van het PEN-Centrum voor Nederland. Hij is voorzitter van het tweejaarlijkse poëziefestival The Maastricht International Poetry Nights. Begin maart 2012 verscheen bij Uitgeverij Wereldbibliotheek de bundel Schaduwgrens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten