Foto: R. Amesz

maandag 21 november 2011

ZILVER & ANTRACIET CHAPEAU!

In het Kerstnummer van de Limburgse glossy CHAPEAU werd de debuutroman van Emile Hollman op volgende wijze gesignaleerd!


AZUL PRESS






donderdag 17 november 2011

Eyewear: How's This For An Idea: Eyewear Press?


Eyewear: How's This For An Idea: Eyewear Press?: they want Eyewear Books for Crimbo! I am raising a trial balloon - shall we call it a trial lunette? If I was to start a small press ...

zaterdag 5 november 2011

AZUL PRESS PRESENTEERT OP 10 NOVEMBER ...



AZUL PRESS IN PERDU, AMSTERDAM

Wat: presentatie najaarsaanbieding Azul Press
Waar: Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Wanneer: donderdag 10 november, aanvang 19.30 uur
Toegang gratis.

Op donderdag 10 november presenteert Azul Press de najaarsaanbieding 2011.
M.m.v. Rudolf Geel, Emile Hollman, Ineke Holzhaus, Henk van Kerkwijk, Peter Smit en Tsead Bruinja, die tevens de avond presenteert. Ilya Kaminski is virtueel aanwezig.


Rudolf Geel - TWEE
Toen zijn kleindochter anderhalf jaar oud was, besloot hoogleraar taalbeheersing Rudolf Geel verslag van haar ontwikkeling te maken. ‘Twee’ is een verzameling scherp analyserende beschouwingen, die op een toegankelijke en humoristische manier een inkijk geven in de handel en wandel van een dreumes. Van Rudolf Geel verscheen eerder bij Azul Press de novelle ‘Engelenspel’.




Emile Hollman - ZILVER & ANTRACIET (debuutroman)
'Zilver en Antraciet’ is het intrigerende verhaal van twee neven die door omstandigheden op elkaar aangewezen raken. In de Limburgse mijnstreek lag in de jaren vijftig het lot voor de meeste jongemannen vast: steenkool. De een schikt zich, de ander wil dichter worden. Maar op de dag dat de een voor het eerst in de aarde afdaalt vindt er rond de ander een tragedie plaats die niet opgelost zal worden. “Jarenlang werk heeft geresulteerd in een boeiend en bij wijle zeer ontroerend boek.” Rudolf Geel zal Emile Hollman over zijn roman interviewen.




NIEUW: e-zine azul
Met trots presenteert Azul Press het eerste nummer van een nieuw poëzietijdschrift. E-zine azul wil tot een internationaal literair podium uitgroeien. In het eerste nummer vindt u bijdragen van onder andere Pura Lopez Colomé (Mexico), Jan Owen (Australië), Todd Swift (Engeland), Ineke Holzhaus en Hans van de Waarsenburg (Nederland) en Ronny Someck (Israel).




Ilja Kaminsky - DOVENREPUBLIEK
Overal waar de Amerikaanse dichter Ilja Kaminsky optreedt is hij een grote sensatie. Azul Press presenteert zijn eerste bundel ‘Dovenrepubliek’ in Nederlandse vertaling. Tegelijk verschijnt de DVD met het opzienbarende optreden van Kaminsky tijdens Maastricht Poetry Nights 2010, die deze avond zal worden vertoond.




 Henk van Kerkwijk – ERASMUS IN STEPANAKERT
Twijfel kun je toelaten, zoals Henk van Kerkwijk de lezer in zijn latere poëzie laat zien. Of het nu gaat om gebeurtenissen in de grote wereld of in persoonlijke kring. Henk van Kerkwijk hanteert de twijfel als een poëtisch meetinstrument. Eerder verscheen van hem bij Azul Press de bundel ‘Lof der Onschuld’.




Ineke Holzhaus
Dit voorjaar verscheen van Ineke Holzhaus de goed ontvangen bundel ‘Waar je was.’ Hieruit zal zij enkele gedichten brengen, naast recent en nog niet eerder gepubliceerd werk. “Krachtige beelden. Gedichten van Ineke Holzhaus hebben een diepe emotionale lading maar zijn uiterst beheerst, zowel naar de inhoud als naar de vorm.”


Peter Smit
In maart 2012 verschijnt bij Azul Press het boek ‘Ulysses’. In veertig verschillende stijlen schetst Peter Smit drie generaties, die elkaar op het kerkhof van Uitgeest ontmoeten en van Hogerhand één nacht de tijd krijgen om elkaar hun verhalen te vertellen.

Tsead Bruinja
De presentatie van de avond is in handen van de Fries-Amsterdamse dichter Tsead Bruinja. Ook zal hij enkele gedichten lezen van Philip Gross. Van Philip Gross publiceert Azul Press volgend jaar een eerste bundel naar het Nederlands vertaalde gedichten (vert. Tsead Bruinja). Eind november dit jaar komt Philip Gross naar het Explore the North Festival in Leeuwarden.

AZUL PRESS

donderdag 3 november 2011

TV Limburg: To rimram or not to rimram?

POËZIEKENNERS AAN HET WOORD!

TV LIMBURG heeft aan het begin van een interview met Maaike Frencken, van het Huis voor de Kunsten Limburg, hoofdorganisator van RIMRAMMEN IN DE REDOUTE REVISITED, enkele poëziekenners aan het woord gelaten. O.a. TV LIMBURG - journalist Wim Cremers, kenner bij uitstek.
Helaas dit alles zonder ondertiteling.

Chapeau voor Maaike die, na zo'n introductie,de intelligente vragen van de interviewster toch nog zo adequaat mogelijk probeerde te beantwoorden.

Haast u morgen naar de Redoute in Maastricht!

PROGRAMMA RIMRAMMEN IN DE REDOUTE REVISITED








MORGEN II !!!!!

RIMRAMMEN IN DE REDOUTE REVISITED


Een avond vol hedendaagse poëzie in de sfeer van de jaren '60

Op vrijdag 4 november 2011 vanaf 20.00 uur vindt in de Spiegelzaal (Redoute) van La Bonbonnière in Maastricht een bijzondere poëzieavond plaats. Onder de naam Rimrammen in de Redoute Revisited treden achttien dichters uit zuidelijk Nederland samen op. Vier van hen - Leo Herberghs, Wiel Kusters, Ton van Reen en Hans van de Waarsenburg – traden op 1 november 1967 ook al in deze zaal op bij Rimrammen in de Redoute. In die tijd een nieuw fenomeen, overgewaaid uit Amerika en in 1966 door Simon Vinkenoog met Poëzie in Carré in Nederland geïntroduceerd. Hans van de Waarsenburg en Fred van Leeuwen (Regionale Omroep Zuid) zorgden voor de introductie in Maastricht. Een nieuwe generatie dichters trad tijdens deze drukbezochte en nogal tumultueus verlopen avond op. Rimrammen in de Redoute Revisited is een revival hiervan en brengt de generatie van destijds samen met twee generaties daarna. Bovendien is er, net zoals in 1967, live jazzmuziek. Ditmaal naar aanleiding van een bijzonder muzikaal-literair project van componist en muzikant Jesse Passenier.



De dichters die op 4 november ieder zo’n vijf minuten voornamelijk nieuwe gedichten zullen voordragen, zijn: Yi Fong Au (1989), Maarten van den Berg (1970), Chrétien Breukers (1965), Frans Budé (1945), Emma Crebolder (1942), Danny Danker (1974), Daan Doesborgh (1988), Babeth Fotchind (1993), Quirien van Haelen (1981), Leo Herberghs (1924), Paul Hermans (1953), Rouke van der Hoek (1952), Wiel Kusters (1947), Ton van Reen (1941), Arnoud Rigter (1978), Edwin Smet (1972), ACG Vianen (1972) en Hans van de Waarsenburg (1943). Presentator Bas Belleman, zelf ook dichter, stelt de dichters aan het publiek voor. Bovendien wordt het geheel aangevuld met historische geluidsopnamen van de eerste editie. Tussen de optredens door en na afloop is er live jazzmuziek van Patrick Kessels (drums), Jesse Passenier (toetsen/compositie), Roderik Povel (zang/toetsen) en Melle Weijters (fretloze-/harpgitaar). Deze alumni van Conservatorium Maastricht spelen muziek uit ‘Nos Pères’, het project waarmee Jesse Passenier dit jaar zijn Bachelorstudie compositie aan het Conservatorium Maastricht afrondde met een 9,5 en waarbij hij teksten van onder anderen Jacques Prévert, Gerard Reve en Albert Camus vertaalde naar muzikale composities. Omroep L1 maakt, net zoals de Regionale Omroep Zuid dat in 1967 deed, geluidsopnamen van de hele avond.

Het initiatief voor de revival van Rimrammen in de Redoute bijna precies 44 jaar na dato, kwam van uitgever Hennie Jetzes (Azul Press), die een boek schreef over 40 jaar poëziefestivals in Limburg, en dichter Hans van de Waarsenburg (Maastricht International Poetry Nights). Dit plan werd samen met het Huis voor de Kunsten Limburg, dat in 2010 onder andere een landelijke tournee organiseerde met jonge dichters uit Limburg en Brabant, opgepakt. De avond begint om 20.00 uur (zaal open voor publiek vanaf 19.30 uur). Rond 23.00 uur is de avond afgelopen. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is niet mogelijk. De organisatie van Rimrammen in de Redoute Revisited hanteert het principe van entree naar eigen waardering. U bepaalt - achteraf - wat u betaalt. Het adres van La Bonbonnière is Achter de Comédie 1 in Maastricht.


MORGEN!!!!!